Welke opties heb je als ondernemer voor het leasen van een laadpaal?

Met de groeiende populariteit van elektrische voertuigen (EV’s) neemt ook de behoefte aan laadinfrastructuur toe. Als ondernemer wil je jouw werknemers en klanten voorzien van voldoende laadmogelijkheden. Het leasen van een laadpaal kan een aantrekkelijke optie zijn, maar welke mogelijkheden zijn er eigenlijk? In dit artikel bespreken we verschillende opties voor het leasen van een laadpaal. 

Optie 1: Leasen via energiemaatschappij

Een veelvoorkomende optie voor het leasen van een laadpaal is via een energiemaatschappij. Deze maatschappijen bieden vaak complete laadoplossingen aan, inclusief de levering en installatie van de laadpaal. Het leasen van een laadpaal via een energiemaatschappij kan handig zijn omdat je alles in één pakket krijgt en zij zorgen voor het onderhoud en eventuele storingen.

Optie 2: Leasen bij een laadpalenleverancier

Een andere mogelijkheid is om direct bij een laadpalenleverancier te leasen. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in laadoplossingen en bieden een breed scala aan laadpalen aan die aan jouw specifieke behoeften kunnen voldoen. Het voordeel van leasen bij een laadpalenleverancier is dat je meer flexibiliteit hebt in het kiezen van de juiste laadpaal voor jouw situatie.

Optie 3: Leasen via een leasebedrijf

Sommige leasebedrijven bieden ook de mogelijkheid om een laadpaal te leasen als onderdeel van een leasecontract voor elektrische voertuigen. Dit kan een interessante optie zijn als je al van plan bent om elektrische auto’s te leasen voor je wagenpark. Het leasen van een laadpaal via een leasebedrijf kan het proces van omschakelen naar elektrisch vervoer vereenvoudigen en je helpen om een volledig geïntegreerde laadoplossing te krijgen.

Optie 4: Leasen met een tankpas voor ZZP’ers

Als zelfstandige ondernemer (ZZP’er) kun je ook profiteren van een tankpas voor ZZP’ers in combinatie met het leasen van een laadpaal. Sommige aanbieders van tankpassen bieden namelijk ook laadpassen aan waarmee je je elektrische voertuigen kunt opladen bij verschillende laadpunten. Door een laadpas te combineren met het leasen van een laadpaal, krijg je een alles-in-één mobiliteitsoplossing voor je bedrijf.

Voordelen van leasen van een laadpaal

Het leasen van een laadpaal biedt diverse voordelen voor ondernemers:

  1. Geen grote investering: In plaats van een grote eenmalige investering, betaal je een vast bedrag per maand voor het leasen van de laadpaal. Dit maakt het beheer van je cashflow eenvoudiger en voorkomt hoge initiële kosten.
  2. Onderhoud en service inbegrepen: Bij veel leaseopties is het onderhoud en de service van de laadpaal inbegrepen. Eventuele storingen worden snel verholpen, waardoor de laadpaal optimaal blijft functioneren.
  3. Flexibiliteit in keuze: Afhankelijk van de optie die je kiest, kun je de laadpaal aanpassen aan jouw specifieke behoeften en de laadcapaciteit kiezen die past bij je wagenpark.

Het leasen van een laadpaal biedt diverse mogelijkheden voor ondernemers om hun elektrische wagenpark te voorzien van een efficiënte laadoplossing. Of je nu kiest voor een energiemaatschappij, laadpalenleverancier of een leasebedrijf, het leasen van een laadpaal zorgt voor een duurzame en geïntegreerde mobiliteitsoplossing voor je bedrijf.