De voordelen van Interim Recruitment

Heb je handen te kort of ben je op zoek naar kandidaten met een bepaald specialisme? Of wil je bijvoorbeeld aan de slag met een recruitmentstrategie en heb je geen idee waar je moet beginnen? Een interim recruiter kan in zeer korte tijd met passende oplossingen komen voor jouw recruitment vraagstuk. Wat de drie grootste voordelen van interim recruitment zijn, leggen wij je hieronder graag uit.

 • Veel kennis & ervaring
  Doordat interim recruiters bij verschillende organisaties hebben gewerkt, hebben ze veel kennis en ervaring. Deze ervaring nemen ze natuurlijk mee naar jouw organisatie. Hierdoor kunnen ze  snel zien wat er nodig is om de doelen op het gebied van recruitment te halen. Dit kan van alles zijn. Denk aan het zoeken naar kandidaten voor hele specifieke functies tot het bouwen aan het werkgeversmerk.

 

 • Groot netwerk
  Interim recruiters hebben gemiddeld een veel groter netwerk dan corporate recruiters. Dit komt omdat ze tijdelijk bij organisaties zitten en op die manier continu aan hun netwerk binnen verschillende branches kunnen bouwen. Hier kun je als organisatie natuurlijk flink van profiteren met het opvullen van bepaalde vacatures. Je zult merken dat dit een stuk sneller gaat met een interim recruiter, wat weer betekent dat de kosten per hire lager komen te liggen.

 • Flexibel
  Een interim recruiter zit tijdelijk bij een organisatie. Het voordeel hiervan is dat je geen vaste kracht hoeft aan te nemen. Dit betekent dat als jouw recruitmentstrategie staat en merkbaar effect heeft, hij of zij de taak bij jouw organisatie succesvol heeft volbracht en weer verder zal gaan. De flexibiliteit van interim recruitment is een groot voordeel bij een afwisselende vraag voor ondersteuning op het gebied van recruitment.

 • Ze kunnen een bedrijf snel uit een slechte situatie halen
  Het belangrijkste doel achter het hele concept van een voorlopige manager is om een bedrijf snel van een “slechte” situatie om te vormen tot een gunstiger situatie. Het bedrijfsleven is gevoelig voor ongunstige omstandigheden, ook wel crises genoemd.

Een bedrijfscrisis is een gebeurtenis of factor die de werking van een bepaald bedrijf verstoort, waardoor het een aanzienlijk risico loopt op onrust. Dergelijke crises doen zich vaak plotseling voor, waardoor de hele organisatie in gevaar komt. Ze omvatten het abrupte verlies van een leidinggevende, natuurrampen, terroristische aanvallen en de uitbraak van een ziekte.De aard van een bedrijfscrisis vereist dat beslissingen en acties snel worden genomen. Het voordeel van tijdelijke managers in dergelijke situaties is dat zij een staat van dienst hebben op het gebied van prestaties en resultaten in soortgelijke functies. Daardoor kunnen zij een ongunstige situatie snel ombuigen naar een situatie die in overeenstemming is met de doelstellingen van de organisatie.

Met een interim recruiter geef je een deel van het recruitmentproces tijdelijk uit handen. Deze specialist gaat aan de slag met een duidelijke opdracht die bij elk bedrijf weer anders is. Lees hier meer over interim recruitment als oplossing. 

Aanbevolen Artikelen