Brouw je thuis bier? Zo maak je er een onderneming van!

Als je net begint met zelfbrouwen, is de kans groot dat vrij snel iemand je wat van zijn zelfgebrouwsel aanbiedt. Maar wist je dat dat je in de problemen kan brengen?

Er zijn tal van wetten die de commerciële productie en distributie van alcohol regelen. Hoewel ze misschien niet veel zin hebben (zelfbrouwen was een hele tijd illegaal), bestaan ze wel degelijk en worden ze krachtig gehandhaafd.

Veel staten delen hun alcoholwetten met de federale, maar sommige niet. Je kunt de jouwe hier opzoeken. In Californië bijvoorbeeld zou je vrijgesteld zijn van veel van de beperkingen door minder dan 200 gallon per jaar te maken en er geen geld voor te vragen.

Maar dat allemaal terzijde, er is een goede reden om aan de goede kant van de federale en staatswet te blijven. Je wilt niet dat je ontluikende thuisbrouwerij gesloten wordt omdat je een of andere wettelijke grens overschreed, hoe obscuur of archaïsch die ook moge zijn.

Hier zijn dus een paar manieren om van je thuisbrouwsel een bedrijf te maken zonder in de problemen te komen:

1) Verkoop All-GrainKits

Bij all-grain thuisbrouwen draait alles om controle. De meeste mensen beginnen met voorgehopte kits omdat dat hen het gevoel van voldoening geeft dat hoort bij het brouwen van een partij bier. Maar als je echt wilt weten wat er in je bier gaat en je thuisbrouwerij naar een hoger niveau wilt tillen, is het ombouwen van je installatie voor all-grain een prima manier om te beginnen.

Als je de sprong eenmaal gemaakt hebt, is het eenvoudig om je thuisbrouwsels te gaan verkopen als All-GrainKits. Je kunt zelfs je bestaande uitrusting gebruiken voor deze kits, die in feite gedeeltelijke kookbeurten zijn van het bierrecept met speciale granen in plaats van moutextract. Zo omzeil je de aanschaf van extra uitrusting en houd je controle over wat er in de kit gaat. De klant kan het dan aanvullen met zijn eigen gist als hij dat wil of jouw instructies volgen voor een bijgeleverd gistpakket.

Als je eenmaal een stevig all-grain proces onder de knie hebt, kijk dan eens of je moutextracten kunt maken die populaire commerciële ambachtelijke bieren nabootsen, of doe aangepaste bestellingen voor thuisbrouwers die hun favoriete bieren thuis willen klonen zonder het all-grain proces te hoeven doorlopen.

2) Daag andere thuisbrouwers uit

Als je eenmaal een paar partijen zelfgebrouwen hebt, is het tijd om een stapje verder te gaan en andere thuisbrouwers uit te dagen. Er zijn heel wat ervaren thuisbrouwers die wedstrijden organiseren en je graag aan een van hun wedstrijden zouden laten meedoen. Bedenk dat dit niet meteen een weg zal zijn naar het produceren voor de massa, maar eerder een manier om ervaring op te doen met het brouwen van bier op grotere schaal en tevens je merk te promoten terwijl anderen hetzelfde doen.

Het uitdagen van andere thuisbrouwers is ook een geweldige manier om de gemeenschap te helpen groeien, want je moedigt nieuwe mensen aan om in de wereld van het hobbybrouwen te stappen door ze feedback te geven op hun bieren en ze te helpen zich beter te plaatsen in deze wedstrijden. Hoe meer betrokken je bent bij de gemeenschap, hoe groter de kans dat je met andere brouwers in zee gaat.

3) Organiseer je eigen wedstrijd

Als je je thuisbrouwvaardigheden hebt aangescherpt en een reputatie hebt opgebouwd dat je goed bier maakt, is het tijd om je eigen wedstrijd te organiseren. Ook dit is een prima manier om feedback op je bieren te krijgen en jezelf binnen de gemeenschap te promoten. En als je in een gebied bent waar al wedstrijden gehouden worden, kun je, door zelf een wedstrijd te organiseren en aan andere deel te nemen, de bekendheid van je merk vergroten terwijl je ook ervaring opdoet met het jureren van en het geven van opbouwende kritiek op andermans bieren.

Aanbevolen Artikelen