Om optimaal te kunnen werken en vergaderen moet je de juiste meubelkeuzes maken

Vergadertafel

In de moderne werkwereld, waarin flexibiliteit en efficiëntie hoog in het vaandel staan, is de inrichting van kantoorruimtes van cruciaal belang. De keuze van het juiste meubilair kan de productiviteit en de concentratie verbeteren en dus de bedrijfsresultaten veel hoger laten uitkomen. Als je niet lekker zit of staat, dan is het moeilijk om je te concentreren. Toch is de aankoop van goed meubilair een ondergeschoven kindje. Er worden hier en daar wat tweedehands bureaus en stoelen aangeschaft en dat is het dan. En eerlijk? Soms zijn eerder gebruikte meubelen prima. Maar in veruit de meeste gevallen zul je echt op zoek moeten gaan naar passende werkplekken. Waar kies je voor?

Maak optimaal gebruik van de beschikbare ruimte

Een kantoor inrichten begint bij de bureaus. Je kunt heel goed kiezen voor hoekbureaus, ook in de vrije ruimte. Een hoekbureau heeft net wat meer ruimte dan een recht bureau en zal ervoor zorgen dat je medewerkers lekkerder werken. Je kunt tegenwoordig zelfs kiezen voor hoekbureaus met een hoog-laag-functie. Je medewerkers kunnen dan zelf kiezen of ze staand of zittend willen werken en er zelfs voor kiezen om dit af te wisselen. Dit komt direct ten goede aan de gezondheid van je medewerkers. Zij hebben de mogelijkheid om af te wisselen en zo hun benen te strekken en hun schouders en rug te ontspannen tijdens het werk.

Een riante vergadertafel maakt vergaderen fijner

Voor bedrijven die over een extern kantoor beschikken, is de juiste vergaderruimte van groot belang. Hier komt de rol van een ruime vergadertafel naar voren. Deze tafel biedt voldoende werkruimte voor alle deelnemers en creëert een professionele sfeer die bevorderlijk is voor productieve vergaderingen en samenwerking. Een goed georganiseerde vergaderruimte met een riante tafel geeft niet alleen een positieve indruk aan klanten en partners, maar faciliteert ook betere communicatie en uitwisseling van ideeën onder teamleden. De tafel fungeert als het centrale punt waarop laptops, documenten en presentatiematerialen kunnen worden neergelegd, wat resulteert in gestroomlijnde en effectieve vergaderingen.

Vergadertafels zijn er in veel soorten en maten. Het is belangrijk dat je er fijn aan kunt zitten of staan en ook dat je elkaar goed kunt aankijken. Maar ook de ruimte om de tafel is van groot belang. Je moet je niet opgesloten voelen tussen de tafel en de muur. Kies dus altijd een vergadertafel die echt geschikt is voor de ruimte. Een vergadertafel die in hoogte verstelbaar is, is ideaal voor stand-up-meetings. Je zult merken dat er meer effectief vergaderd wordt op het moment dat mensen “moeten” staan.

Een ergonomische bureaustoel is meer dan alleen comfortabel

Ongeacht of je nu thuis werkt of in een extern kantoor, de keuze van je bureaustoel is van cruciaal belang voor je algehele welzijn en prestaties. Een ergonomische bureaustoel is meer dan alleen een luxe: het is een investering in je gezondheid en productiviteit op lange termijn. Een ergonomische bureaustoel biedt aanpasbare functies die zijn ontworpen om je lichaam te ondersteunen en stress op je rug, nek en benen te verminderen. De mogelijkheid om de hoogte, rugleuning en armleuningen aan te passen zorgt voor een optimale zithouding, waardoor ongemak en vermoeidheid worden verminderd. Een actieve zithouding stimuleert bovendien de bloedcirculatie en helpt bij het voorkomen van mogelijke gezondheidsproblemen op de lange termijn.

Ben je toe aan nieuwe kantoormeubelen?

Bekijk de webshop van Via-Direct en bestel. Je zult al snel merken dat de juiste kantoormeubelen een groot verschil maken.

Aanbevolen Artikelen