7 tips voor beginnende architecten

De meeste mensen denken aan architectuur als de vormgeving van huizen en andere gebouwen. Maar er is zoveel meer dan dat! Architectuur is de kunst en wetenschap van het ontwerpen van structuren, van individuele huizen tot hele steden. Er komt van alles bij kijken, van esthetiek tot techniek, en het is een fascinerende sector om te verkennen. Als je geïnteresseerd bent om in de architectuur te beginnen, zijn hier zeven tips om je op weg te helpen.

1. Grafiekpapier is je vriend.

Sommige mensen zeggen dat grafiekpapier overgebruikt en verouderd is, maar ik denk dat ze het mis hebben. De eenvoudige reden waarom het nog steeds gebruikt wordt is dat het werkt. Het lijkt misschien overbodig om telkens een vel grafiekpapier te gebruiken als je iets architectonisch wilt maken, maar als je erover nadenkt is grafiekpapier eigenlijk heel veelzijdig, gemakkelijk om mee te werken, en toegankelijk.

2. Leer de regels kennen voor je ze overtreedt.

Je kunt je niet eens beginnen voor te stellen hoeveel boeken er over architectuur geschreven zijn of hoeveel cursussen er tegenwoordig over het onderwerp over de hele wereld gegeven worden. Een veel voorkomende waarheid over grote architecten is dat ze over het algemeen goed opgeleid zijn in hun vak. Studeren, cursussen architectuur volgen, en boeken lezen die aan het vakgebied gewijd zijn, zijn allemaal geweldige manieren om te leren welke soort stijl nu populair is of hoe bepaalde bouwwerken gebouwd werden

3. Omarm onvolmaaktheid.

Er bestaat niet zoiets als perfectie als het om deze kunstvorm gaat. Zeker, iedereen zou graag een perfect gebouwd huis met een perfect uitgelijnde structuur hebben, maar dat is gewoon niet mogelijk. In feite is het volkomen natuurlijk dat sommige dingen scheef of slecht gebouwd zijn. Het zijn de onvolkomenheden die architectuur karakter en eigenheid geven, dus omarm ze!

4. Maak gebruik van je hulpmiddelen.

Of je nu potlood en papier gebruikt, een laptop, of een ander toestel, je hulpmiddelen kunnen je enorm helpen. In feite worden de meeste van mijn “trucjes” alleen mogelijk gemaakt door het gebruik van de juiste hulpmiddelen!

5. Wees creatief en maak plezier.

Toen ik jonger was, dacht ik vroeger dat architectuur niets voor mij was omdat het te veel planning vereiste en ik me niet kon voorstellen wat je uit eenvoudige lijnen en vormen kon maken. Maar zoals ze zeggen, verbeelding is belangrijker dan kennis, en ik kwam tot het inzicht dat architectuur was wat ik al die tijd gezocht had. Trouwens, iedereen heeft zijn eigen creatieve proces, dus zoek het jouwe uit en ga ermee aan de slag!

6. Leer van de besten.

Beperk je leren niet tot alleen je school of alleen je stad, maar probeer het zo veel mogelijk uit te breiden. Dat betekent reizen voor conferenties, lezingen bijwonen van grote architecten over de hele wereld, en verschillende architectuurblogs doorbladeren

7. Bezoek plaatsen die van architectonisch belang zijn!

Gebouwen worden niet op een dag gemaakt en grote architectuur moet erkend worden, dus bezoek, telkens als je de kans krijgt, je favoriete gebouwen of andere bouwwerken. Je kunt een rondleiding nemen of zelf rondwandelen; van beide manieren leer je iets!

Aanbevolen Artikelen