Hoe zorg je ervoor als zzp’er dat je efficient werkt?

Als zzp’er is het belangrijk om een goede werkomgeving te hebben, zodat je efficiënt en productief kunt werken. Als je thuis werkt zorg dan voor een een rustige plek. Een werkplek die zo ver mogelijk verwijderd is van afleidingen, zoals tv’s, of de kinderen. Veel mensen vinden het fijn om thuis te werken, maar voor de structuur en scheiding tussen privé en werk kan het heel fijn zijn om juist buiten de deur te werken.

Veel zzp´ers vinden het daarom prettig om enkele dagen op kantoor van de klant te werken of in een coworking. Er zijn diverse redenen waarom zzp´ers juist kiezen voor het werken in een coworking in plaats van thuis, zoals de sociale interactie en een professionele omgeving. Werken in een coworking biedt de mogelijkheid om te socialiseren en te netwerken met andere professionals, wat kan leiden tot nieuwe connecties en zakelijke kansen.  Een omgeving met andere freelancers kan bovendien inspirerend zijn en kan nieuwe ideeën en perspectieven opleveren.

Coworking kantoren bieden daarnaast vaak gemeenschappelijke faciliteiten zoals vergaderruimtes, waardoor je als zzp’ers geen extra kosten hebt om een externe vergaderruimte te huren. 

Let er bij het selecteren van een coworking op dat het inderdaad een fijne werkplek is en bekijk of er voldoende privacy is zoals afsluitbare opslagruimtes en privé werkplekken.

Vergeet uiteraard ook niet te checken of er goede koffie beschikbaar is bij het selecteren van een coworking. Bij de meeste coworkings is er een professionele koffiemachine voor kleine bedrijven beschikbaar, die makkelijk in gebruik is voor iedereen. Lekkere koffie is een belangrijk onderdeel van de werkdag. Zorg dat een goede koffiemachine is en jouw gewenste koffie zoals cappuccino, latte of een espresso ook beschikbaar is en je deze zelf kan maken wanneer jij dat wilt.

Ook de verlichting van de werkplek is belangrijk, zodat je geen last hebt van vermoeide ogen of een slechte houding. Check of je een plek met daglicht daglicht krijgt en hoe de verlichting ´s avond is. 

Tot slot is het belangrijk om te checken hoe het staat met de hygiëne op kantoor. Wordt de keuken regelmatig schoongemaakt, is er een afwasmachine, hoe zijn de toiletten?

Werken in een coworking helpt bij het creëren van structuur in de dagelijkse werkzaamheden. Op een extern kantoor zal je je minder laten afleiden door de afwas, kinderen of huisgenoten, waardoor je efficiënter werkt.

Grote coworking kantoren bieden vaak ook de mogelijkheid om te groeien, waardoor zzp’ers kunnen opschalen naar grotere werkplekken of meer ruimte kunnen huren jouw bedrijf groeit. Ook als je met een zakenpartner samenwerkt is een coworking een ideale plek.

Aanbevolen Artikelen