3 manieren op geld te lenen als zzp’er

Als zelfstandige kun je merken dat het moeilijk is om geld te lenen bij traditionele kredietverstrekkers. Dit komt omdat je inkomen en kredietgeschiedenis niet zo gemakkelijk geverifieerd worden als bij werknemers met regelmatige loonstrookjes. Er zijn echter nog steeds manieren om aan het geld te komen dat je in een financiële noodsituatie nodig hebt. Hier zijn er drie van.

1. Leen van familie of vrienden

Een lening vragen aan vrienden of familie kan een ontmoedigende taak zijn. Niemand wil immers als financieel onverantwoordelijk gezien worden. Er zijn echter momenten waarop geld lenen de beste beschikbare optie is. Als je bijvoorbeeld een grote aankoop moet doen maar het geld niet bij de hand hebt, kan het afsluiten van een lening je aan het geld helpen dat je nodig hebt zonder je aankoop op een credit card met hoge rente te moeten zetten. Natuurlijk zijn er ook enkele risico’s verbonden aan het lenen van geld van dierbaren. Als je niet in staat bent de lening tijdig terug te betalen, kan dat jullie relatie schaden. Als zodanig is het belangrijk om zorgvuldig te overwegen of het afsluiten van een lening de juiste beslissing voor je is, voor je verder gaat.

2. Neem een persoonlijke lening

Als zelfstandige kun je van tijd tot tijd wat extra geld nodig hebben. Of het nu voor een onverwachte uitgave is of om van een zakelijke kans gebruik te maken, het afsluiten van een persoonlijke lening voor zzp’ers kan een goede manier zijn om aan het geld te komen dat je nodig hebt. Er zijn echter een paar dingen die je in gedachten moet houden als je als zelfstandige een lening afsluit. Ten eerste, zorg ervoor dat je de voorwaarden van de lening begrijpt en dat je in staat zult zijn de betalingen te doen. Ten tweede, bedenk dat het afsluiten van een lening invloed heeft op je kredietscore, dus neem dat mee in je beslissing. En tenslotte, zorg ervoor dat je rondkijkt en aanbiedingen vergelijkt voor je een lening kiest. Door je onderzoek te doen en bedacht te zijn op de mogelijke invloed op je leenmogelijkheden, kun je ervoor zorgen dat het afsluiten van een persoonlijke lening de juiste beslissing voor je is.

3. Microfinanciering

Zelfstandig zijn heeft tal van voordelen. Je bent je eigen baas, je bepaalt je eigen uren, en je hoeft geen broek aan te hebben als je dat niet wilt. Een van de nadelen is echter dat het moeilijker kan zijn om toegang tot kapitaal te krijgen. Banken zijn vaak terughoudend om geld te lenen aan zelfstandigen, omdat ze als een groter risico worden gezien. Een manier om dit probleem te omzeilen is het afsluiten van een microfinancieringslening. Microfinancieringsleningen zijn bedoeld voor mensen die geen toegang hebben tot traditionele vormen van krediet. Ze zijn meestal kleiner van omvang, en de aanvraagprocedure is meestal soepeler. Daardoor kunnen microfinancieringsleningen een prima optie zijn voor zelfstandigen die toegang tot kapitaal nodig hebben.

Er zijn een aantal manieren voor zelfstandigen om geld te lenen als ze het nodig hebben. Of je nu een beroep doet op familie en vrienden, een persoonlijke lening afsluit, of een microfinancieringslening krijgt, er is waarschijnlijk een optie die voor jou werkt. Zorg er wel voor dat je je mogelijkheden zorgvuldig overweegt voor je een beslissing neemt en dat je de voorwaarden van de leningen die je afsluit goed begrijpt. Door dat te doen kun je er zeker van zijn dat geld lenen de best mogelijke oplossing is voor je huidige financiële situatie.

Aanbevolen Artikelen