Wanneer kies je voor internationale SEO

Internationale SEO is belangrijk wanneer je besluit om met jouw bedrijf ook te gaan distribueren buiten Nederland. Denk er bijvoorbeeld aan dat jij kleding verkoopt die ook aansluit bij de Zweedse doelgroep. Deze consumenten zouden dus eigenlijk ook jouw producten willen kopen, maar dan moeten zij jou wel kunnen vinden. Dit kun je bereiken door je ook te richten op internationale SEO optimalisatie. In deze blog zullen wij verder ingaan op hoe je dit kunt bereiken en hoe jij de volledige doelgroep zowel nationaal als internationaal kunt gaan bereiken.

Waar je op moet letten bij internationale SEO

Bij internationale SEO zijn er een aantal specifieke punten waar je op moet letten, welke niet aan de orde zijn of anders werken bij nationale SEO. De belangrijkste punten met betrekking tot internationale SEO zullen we hieronder voor jou op een rij zetten:

  • Duplicate content

In Nederland word je al benadeeld wanneer je gebruik maakt van duplicate content. Daarentegen worden jouw pagina’s soms helemaal niet meer getoond, zodra je op meerdere pagina’s gebruik maakt van dezelfde content. Zorg er dus voor dat alle teksten uniek en kwalitatief zijn geschreven.

  • Grammatica en kwaliteit van taal

Met kwalitatieve teksten bedoelen wij dat de inhoud klopt en de teksten grammaticaal ook correct zijn opgesteld. Verdiep je dus in de taal van het land waar je voor schrijft en laat dit eventueel nakijken door een tolk of teksten vertaler. 

  • Kwalitatieve backlinks 

Wanneer je je richt op bijvoorbeeld Italië, is het belangrijk dat de links die worden geplaatst op Italiaanse website niet plotseling verwijzen naar een Nederlandse website. Zorg er daarom voor dat wanneer jij backlinks gaat plaatsen, deze verwijzen naar bijvoorbeeld de Italiaanse versie van jouw website.

Schakel een SEO agency in

Om jouw internationale SEO optimaal in te kunnen zetten en zo nog meer bezoekers naar jouw website te trekken, kan je het beste een SEO agency inschakelen. Zij kunnen zich verdiepen in jouw doelgroep in dat specifieke land en weten precies wat jouw bedrijf nodig heeft om het onderste uit de kan te halen. Je kunt meer informatie vinden over het inschakelen van een SEO agency, via de volgende website.

 

Aanbevolen Artikelen