Tips voor het inrichten van je kantoor

Heb je een nieuw kantoor of wil je jouw oude kantoor opnieuw herinrichten? Dan zijn er een paar tips die je kunnen helpen bij het goed inrichten van je kantoor.

Zorg voor herkenbaarheid

Het goed herkenbaar maken van je kantoor heeft twee voordelen. Ten eerste zorgt dit ervoor dat gasten je kantoor makkelijker kunnen vinden. Vooral als je kantoor zich afgelegen of juist in een drukke straat bevindt is dit belangrijk. Daarnaast zorgt dit ook ervoor dat je kantoor sneller opvalt door mensen die langslopen of langsrijden. Hierdoor onthouden mensen jouw kantoor en dit kan ertoe leiden dat ze aan jouw bedrijf denken als ze een dienst of product nodig hebben die je aanbiedt. Je kunt bij de voordeur forex platen plaatsen, zodat het duidelijk is dat je kantoor zich bevindt in het gebouw. Je kunt ook een foto afdrukken op plexiglas. Laat je logo afdrukken met de naam van je bedrijf eronder als dit nog niet in je logo staat. Eventueel kan je ook een telefoonnummer of website toevoegen voor geïnteresseerde langslopende mensen.

Richt de werkplekken in op het nieuwe werken

Bij veel bedrijven is het hybride werken blijvend. Wellicht kan je hierdoor het aantal werkplekken verminderen. Zo houd je meer plek over voor andere ruimtes, zoals een grotere kantine of een tennistafel. Bespreek met je medewerkers of ze openstaan voor flexplekken. Overleg ook met de medewerkers of ze een vast schema willen aanhouden van welke dagen ze thuis werken en welke dagen op kantoor. Veel mensen vinden het fijn om structuur te hebben hierin. Zo kan je op basis van dit schema bepalen hoeveel werkplekken je minimaal nodig hebt. Houd wel rekening met een paar extra werkplekken in verband met wijzigingen in het rooster, stagiaires en nieuwe medewerkers die ingewerkt moeten worden.

Zorg voor een ruimte waar jouw medewerkers tot rust kunnen komen

Door te faciliteren dat je medewerkers echt tot rust kunnen komen stimuleer je een goede arbeidssfeer. Een pauze waar je medewerkers echt even niet aan werk denken zorgt voor betere werkprestaties. Niemand kan geconcentreerd acht uur achterelkaar werken. Je kunt in de kantine een dartbord of tennistafel plaatsen. Zo kunnen je collega’s in de pauzes of tussen het werk door even bewegen. Dit is goed voor de concentratie en vermindert stress. Daarnaast kan het ook zorgen voor een betere verhouding met de collega’s.

Vergeet niet te vragen wat je medewerkers zelf willen. Leg bijvoorbeeld deze vraag neer bij de ondernemingsraad of kaart het onderwerp aan tijdens een vergadering.

Aanbevolen Artikelen