Hoeveel tijd neemt een bestelauto verzekeren in beslag?

Heb je het wagenpark van jouw bedrijf uitgebreid met een bestelauto? Dan is jou er veel aan gelegen om dit voertuig zo snel mogelijk in te zetten. Ga er niet direct na aankoop de weg mee op, want je moet jouw bestelauto eerst verzekeren. Omdat er haast geboden is bij het afsluiten van een verzekering, ben je ongetwijfeld benieuwd hoeveel tijd een bestelauto verzekeren in beslag neemt. In deze tekst lees je hoe het zit.

Bedrijfsauto direct verzekerd

Omdat ondernemers snel gebruik willen maken van een bestelauto, is het handig als je direct een verzekering af kunt sluiten voor dit voertuig. In sommige situaties kun je direct na het afsluiten van een bestelautoverzekering de weg op met het voertuig. Doe dit alleen als je de groene kaart hebt ontvangen. Een verzekeraar stuurt je na aanvraag eerst een bevestiging per mail en niet veel later volgen ook de polis en groene kaart. Als je na het indienen van de aanvraag nog geen bevestiging ontvangen hebt, betekent dit dat de verzekering nog niet actief is.

Beoordeling aanvraag

Het kan behoorlijk frustrerend zijn als je niet direct een bevestigingsmail ontvangt. Dit betekent namelijk dat je nog even moet wachten voordat je met jouw bestelauto de weg op mag. Mogelijk volgt de bevestiging binnen afzienbare tijd alsnog, maar dit hoeft niet. Het kan namelijk zijn dat een verzekeraar jouw aanvraag eerst wil beoordelen voordat zij deze accepteren. Je kunt rustig afwachten tot je bericht krijgt van de verzekeraar, maar het is ook mogelijk om een voorlopige dekking aan te vragen.

Overweeg een voorlopige dekking

Als een verzekeraar jouw aanvraag wil beoordelen, geven zij dit aan je door. Gelukkig hoef je niet altijd te wachten tot dit proces achter de rug is voordat je met jouw bedrijfsauto de weg op mag. Je kunt namelijk een voorlopige dekking krijgen. Het is niet zo dat iedereen ook een voorlopige dekking krijgt als de aanvraag beoordeeld moet worden. De voorlopige dekking geldt namelijk alleen als dit per mail is bevestigd door de verzekeraar. Krijg je geen voorlopige dekking? Neem dan contact op met de verzekeraar om de mogelijkheden te bespreken.

Makkelijk en snel een verzekeraar vinden

Weet je nog niet bij welke verzekeraar je jouw bedrijfsauto wilt verzekeren? Vergelijk verzekeraars dan met elkaar voordat je een keuze maakt. Via 123bestelautoverzkeringen.nl is dit een fluitje van een cent. Op basis van het kenteken van jouw auto vergelijkt deze site verzekeraars met elkaar. Binnen een paar tellen krijg je een overzicht te zien met daarbij de prijs. Ondanks dat het misschien verleidelijk is om voor de goedkoopste zakelijke autoverzekering te kiezen, is dit niet altijd de beste keuze. Het is namelijk belangrijker dat je goed verzekerd bent, en dat de polis aansluit bij wat jij nodig hebt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Aanbevolen Artikelen