Hoe zorg je voor meer naamsbekendheid?

Google Ads

Nu we met één muisklik de hele wereld aan onze voeten hebben, wordt het voor consumenten steeds lastiger om precies dat bedrijf te vinden dat én in de buurt is én goed aangeschreven staat én ook nog eens precies doet wat de consument nodig heeft. Als ondernemer moet je er dus voor zorgen dat jouw (potentiële) klanten je weten te vinden. Het is al een goed begin als je een mooie website hebt en die regelmatig bijwerkt met nieuwe aanbiedingen, updates over je bedrijf en met nieuwe foto’s van je projecten of de items die je verkoopt. Maar er is meer. Je moet er ook nog voor zorgen dat mensen jouw website en dus jouw bedrijf kunnen vinden. Daar kun je wel wat hulp bij gebruiken!

Hoe zorg je dat mensen jouw bedrijf vinden?

Om ervoor te zorgen dat mensen je bedrijf weten te vinden zul je veel tijd moeten vrijmaken. Je zult dan je website volledig moeten optimaliseren voor Google. Je zult moeten adverteren op Google en je moet ervoor zorgen dat de zoekwoorden waar mensen op zoeken bij jou op de website uitkomen. Dat kost je niet alleen heel veel tijd, maar ook veel hoofdbrekens. Jij hebt immers een bedrijf te runnen en je kunt nu eenmaal niet alles tegelijk. Het is een beter plan om een professional in te schakelen. Denk dan bijvoorbeeld aan Koen Beeren Online Marketing Haarlem.

Wat kan Koen voor jouw bedrijf doen?

Koen neemt je graag alle zorgen over naamsbekendheid en zo hoog mogelijk komen in Google uit handen. Zo kun je bij hem je Google Ads uitbesteden. Ook biedt hij een linkbuilding pakket op maat voor iedere ondernemer. Maar wat zijn Google Ads? En wat is linkbuilding?

Google Ads

Google Ads is een online advertentieplatform dat wordt beheerd door Google. Het stelt adverteerders in staat om advertenties te maken en te tonen aan gebruikers die zoekopdrachten uitvoeren op, onder andere, Google. Met Google Ads kunnen bedrijven hun zichtbaarheid vergroten, meer verkeer naar hun website leiden en potentiële klanten bereiken op het moment dat ze actief op zoek zijn naar producten of diensten. Google Ads biedt geavanceerde targetingopties, waaronder geografische targeting, demografische targeting en interessegerichte targeting. Dit wil zeggen dat je precies je doelgroep kun selecteren. Verkoop je trapliften? Dan heb je een andere doelgroep dan wanneer je inlineskates verkoopt. Adverteerders kunnen ook kiezen uit verschillende advertentie-indelingen, zoals tekstadvertenties, beeldadvertenties, videoadvertenties en shoppingadvertenties, om hun boodschap effectief over te brengen aan hun doelgroep. Als leek moet je heel veel leren en je goed inlezen voor je Google Ads ongeveer onder de knie hebt. Maar waarom zou je? Je schakelt Koen Beeren in en je weet dat het goedkomt!

Linkbuilding

Linkbuilding is het proces waarbij je externe links naar jouw website verwerft. Hoe meer kwalitatieve en relevante links je hebt, hoe meer zoekmachines zoals Google je als een betrouwbare bron beschouwen. Dit kan leiden tot een hogere rangschikking in de zoekresultaten en meer verkeer naar je site. Lang verhaal kort: door linkbuilding op de juiste manier toe te passen, wordt de kans dat jij op de eerste resultatenpagina van Google terecht komt steeds groter.

Maar linkbuilding vereist strategie en consistentie. Het omvat het zoeken naar relevante websites en het benaderen van hun eigenaren om links te verkrijgen. Dit kan worden bereikt door middel van gastbloggen, het maken van informatieve inhoud, het gebruik van sociale media en het netwerken binnen je branche. Het kan zomaar zijn dat je daar zelf geen tijd of energie voor hebt, schakel daarom ook voor linkbuilding Koen Beeren in!

Aanbevolen Artikelen